HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.10.2017.

80. rođendan Mješovitog zbora Župe sv. Josipa na Trešnjevci



Kad je u lipnju 1937. nadbiskup zagrebački dr. Alojzije Stepinac ustanovio Župu sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, iste je godine ustanovljen mješoviti pjevački zbor župe, koji svojim pjevanjem na župnim misama, blagdanima i drugim svečanostima neprekinuto djeluje sve do danas. Zbor je svoj 80. rođendan proslavio svečanim koncertom u nedjelju 22. listopada 2017. u crkvi sv. Josipa u 20 sati. Svečanom nastupu Zbora pridružili su se, kao gosti, Zbor mladih Sjaj i Zbor gospođa koji također pjevaju u župi. Završni dio koncerta pratio je Župni tamburaški orkestar.

Visokom razinom umjetničkog izvođenja zborovi su oduševili publiku, koja ih je nagradila dugotrajnim pljeskom. Na kraju su zborovi zajednički izveli finale mjuzikla Jalta, Jalta „Neka cijeli ovaj svijet“. Budući da je toga dana bio spomendan sv. Ivana Pavla II., na završetku koncerta iz svih grla odjeknula je njegova pjesma „Krist na žalu“.

Mješovitim zborom ravnao je dugogodišnji dirigent prof. Josip Škvorc, zborom Sjaj Tajana Belina, Zborom gospođa župni orguljaš Juraj Ivanić, a cijeli je koncert nadahnuto vodio naš župnik vlč. Damir Ocvirk.
Svečanost je završila u župnoj dvorani uz raznovrsnu pjesmu i domjenak.

Autor: Josip Škvorc
Ispišite stranicu: