HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.12.2022.

Biskup Šaško u Karlovcu: "Božić je otajstvo u kojemu Bog ima riječ, On zna što nam treba"

"Božić je otajstvo u kojemu Bog ima riječ, On zna što nam treba, neka sva njegova veličina i dragocjenost ostane u neopisivosti", glavna je to poruka pomoćnog biskupa zagrebačkog mons. Ivana Šaška na tradicionalnom predbožićnom prijamu u Karlovačkoj županiji, koji se održao u ponedjeljak 19. prosinca 2022. godine.



Biskup Šaško istaknuo je kako je Bog neizreciv, "ali on je sebe izrekao kroz ono što je najdragocjenije, što je maleno, i što nosi sve naše životne trenutke."



Na tragu slavlja i dočeka Vatrenih, na koje se biskup s veseljem osvrće, istaknuo je pojam i značenja uspjeha u današnjem društvu. "Bilo mi je drago i kada je kapetan reprezentacije rekao, htjeli smo donijeti zlato, ali nismo uspjeli.  Puno puta imam dojam da se i u Crkvi, ali i društvu gleda previše na uspjeh. Međutim, taj neuspjeh nije takav da bi on zastao samo na tome. On nosi puno toga što je dublje."



Biskup Šaško donio je i prigodne poklone. Gradu i Županiji darovao je srebrnu spomen medalju kardinala Josipa Bozanića, kao i monografiju nedavno otvorene izložbe umjetnina iz zbirke biskupa Kokše. Prijam je obilježio i razgovor o svakodnevnim krizama i nedaćama na koje treba znati odgovoriti, a spas je upravo – u vjeri.



"Vjerujem da ljudi pronalaze snagu i nadu upravo u vjeri. Ona uistinu predstavlja jedan temelj koji daje snagu, ali isto tako i os koja uspravlja da se možemo suočiti sa svime onime što nam svakodnevica donesi", istaknula je županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.



Biskup Šaško sudjelovao je i na prijemu kod karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića koji je u vijećnici okupio predstavnike svih vjerskih zajednica koje djeluju u Karlovcu. Tom prilikom Mandić je pozvao nazočne da slobodne uvijek upute i pozovu gradsku upravu na veći trud i bolje zalaganje.

L. Grčić/Radio Mrežnica 
Ispišite stranicu: