HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.07.2023.

Duhovne vježbe za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri

U pastoralnom centru sv. Vinka Paulskog u Novigradu na Dobri od 5. do 8. srpnja održane su duhovne vježbe za vjeroučitelje Zagrebačke nadbiskupije, a voditeljica je bila prof. dr. sc. s. Ozana Krajačić. Duhovnim vježbama prisustvovalo je 38 sudionika.


 
Misao vodilja duhovnih vježbi bila je: „Tvoja Riječ, nozi je mojoj svjetiljka“ (Ps 119,105), a  zamišljene su kao poziv na sabranost i tišinu kako bi sudionici zamijetili Božje poticaje i doživjeli njegovu prisutnost.

Glavne odrednice duhovnih vježbi bile su molitveno čitanje i razmatranje Božje Riječi ili ‘Lectio divina’, a sudionici su promišljali o temama poput „Duhovna borba i duhovno razlučivanje“, „Providnost“, „Poslanje vjeroučitelja/ce“, „Povjerenje“.

Sudionike duhovnih vježbi posjetio je i zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, koji je predslavio misu u zajedništvu s novigradskim župnikom o. Filipom Vicićem. Euharistiji je nazočila i tajnica Ureda za vjeronauk Zagrebačke nadbiskupije Sanja Plevko, koja je svim prisutnim vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima podjelila potvrde.



Nakon euharistijskog slavlja mons. Gorski ostao je u druženju s vjeroučiteljima i vjeroučiteljicama odgovarajući na njihova pitanja.

Juraj Grabovac
Ispišite stranicu: