HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.11.2023.

Biskup Gorski predvodio misno slavlje povodom blagdana posvete crkve Svete Mati Slobode



Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski predvodio je u subotu 11. studenog 2023. godine misno slavlje povodom blagdana posvete crkve Svete Mati Slobode u zagrebačkoj Župi Duha Svetoga na Jarunu.



U propovijedi je potaknuo okupljene vjernike da si postave pitanje tko je za njih Isus Krist i istaknuo da “taj odgovor mora biti osoban i ne može se naučiti u školi jer samo snagom Duha Božjega možemo spoznati onu pravu istinu. Kada počnemo tragati za istinom tko je Krist nama, doći ćemo do spoznaje Isusa kao osobe i povjerovati da je On naš Bog i Spasitelj. Dok slavimo blagdan posvećenja naše crkve, ne smijemo zaboraviti da smo i mi hramovi Božji i da taj hram moramo uvijek posvećivati iznova. Isključivanjem iz zajedništva Crkve, narušavamo njezinu ljepotu jer smo mi živo kamenje koje gradi Njegovu Crkvu i bez obzira na životne okolnosti i probleme, Njegova Crkva nikada neće propasti. Zato kada Crkva negdje stradava, kada vjera opada, kada Crkva trpi zbog grijeha njezinih članova - mi kao vjernici znamo da će uvijek iznova niknuti sjeme Božje koje će roditi plodove jer snaga Crkve počiva na molitvi vjernika i uvjerenju da je Isus Bog. Stoga neka slika Isusa kao Boga i Spasitelja bude i naša ispovijest i temelj naših života.”



Zavjetnu crkvu Svete Mati Slobode posvetio je 12. studenog 2000. godine zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a kamen temeljac za njenu izgradnju blagoslovio je zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić 11. studenog 1995. godine.

TUZN/Župa Duha Svetoga, Zagreb-Jarun





Ispišite stranicu: