HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.11.2014.

Susret crkvenih zborova Karlovačkog dekanata



Svake godine povodom blagdana Sv. Cecilije u Karlovačkom dekanatu se održava susret župnih zborova. Ove godine, u nedjelju 23. studenog domaćin je bila Župa sv. Franje Ksaverskoga na Švarči – Karlovac.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dekan fra Franjo Tomašević  u koncelebraciji  s mnogim svećenicima Karlovačkog dekanata: domaćim župnikom mons. Ferdinandom Vražićem, mons. Antunom Senteom,  vlč. Draženom Karačićem i drugima.
U svojoj je homiliji dekan Tomašević  kazao da je sv. Cecilija znala ponizno i iskreno služiti Gospodinu i bližnjima kroz svoj život.



„Znala je od svoga života napraviti melodiju koja je bila ugodna Bogu i njenim bližnjima, pa ne samo da je zaštitnica glazbe, nego i nama danas živi primjer kako treba živjeti da bismo ostvarili smisao svoga života i postigli cilj za kojim svi mi kršćani težimo, a to je dobiti u baštinu Kraljevstvo Božje“, zaključio je fra Tomašević. 

Nakon euharistijskog slavlja uslijedio je nastup crkvenih zborova iz Karlovačkog dekanata. Svaki je zbot otpjevao dvije pjesme, a po završetku koncerta svi su otpjevali zajedničku pjesmu 'O Cecilijo', koju je pripremio orguljaš Dražen Car.


Juraj Grabovac
župni medjski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: