HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.12.2014.

Božićni susret svećenika Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se danas, 17. prosinca u Nadbiskupskom dvoru sa svećenicima Zagrebačke nadbiskupije. Susretu su prisustvovali zagrebački pomoćni biskupi mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.

Pozdravni govor uime svećenika uputio je biskup Šaško, u kojem je podsjetio na događaje u protekloj pastoralnoj godini.

Zahvalio je kardinalu Bozaniću na svim naporima, žrtvama i radu koji puno puta ostaje nevidljiv u njegovu pastirskom služenju Crkvi i hrvatskom narodu.

Osvrnuo se i na aktualno društveno stanje u kojem svjedočimo „gušenju sloboda, nepoštivanju vlastita naroda od strane nositelja vlasti, ozbiljnim pokazateljima nebrige za budućnost naše države, nejasnoći u pogledu temeljnih vrijednosti“.



Te pojave su, nastavio je, i nama dobar znak i pokazatelj da ne zaboravimo tko nas je pozvao i da ne tražimo drugo svjetlo osim Gospodina.

„Ova će godina biti zapamćena i po velikim poplavama u kojima se djelovanje Crkve u kršćanskoj ljubavi, zahvaljujući našem Caritasu, pokazalo djelotvornim,  ali nas je također pozvalo da ne zanemarimo brigu za promicanje župnih caritasa, prepoznavanje ljudi u potrebama i blizinu njihovim poteškoćama“, rekao je biskup Šaško.   

Kardinal Bozanić je u svom prigodnom govoru podsjetio svećenike da su pozvani naviještati Evanđelje i približiti Isusa Krista u svome gradu.

„Taj grad ljubimo, njemu služimo i želimo da se upravo Isus i ovog Božića nastani u njemu. Vi ste oni koji okupljate Crkvu našeg grada“, naglasio je Kardinal.



Pozvao je svećenike na promišljanje o tome koliko kao pastiri ulaze u sve sastavnice tog dijela grada u kojem djeluju: „To je ono na što nas poziva i papa Franjo – izići, približiti se, spoznati gdje je to današnji čovjek osjetljiv, gdje on traži, gdje trpi, gdje mu treba pomoći.“
 
Čestitajući predstojeće blagdane, Kardinal je okupljenim svećenicima zaželio da ovoga Božića budu riječima i gestama blizi ljudima.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
 
 
Ispišite stranicu: