HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.12.2014.

"Budite otvoreni Duhu Svetomu!"



U Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, u srijedu 17. prosinca 2014. godine u 18 sati, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s predstavnicima pokreta, udruga i zajednica koji djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije. Susretu je nazočio i pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić.

U ime nazočnih predstavnika pokreta, udruga i zajednica, Kardinalu je božićnu čestitku uputio moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Nedjeljko Pintarić. U svom obraćanju se osvrnuo na neke važnije inicijative organiziranih skupina vjernika laika u Nadbiskupiji te zahvalio na podršci koju im pruža Nadbiskup.



„Spasenje je ucijepljeno u konkretan život, ponuđeno konkretnom čovjeku u svakoj njegovoj situaciji, zato kao vjernici, ne smijemo se zatvarati nego izaći na periferije, gdje može biti opasno, ali samo tako možemo ostati vjerni Isusovom pozivu - idite!“, istaknuo je mons. Pintarić.

Zahvaljujući na pozdravima i čestitkama, Kardinal je istaknuo da je prvotna uloga vjernika laika - biti i djelovati u svijetu.  Podsjetio je na viziju Crkve kakvu iznova naglašava papa Franjo - a to je misionarska Crkva, ona koja dolazi čovjeku. Ne čeka, nego otvorena nadahnućima Duha Svetoga odlazi tražiti izgubljene, liječi, tješi, ohrabruje, donosi Boga i uprisutnjuje Njegovu Očinsku ljubav i blizinu.



„Duh Sveti kroz povijest Crkve često je poticao velike promjene upravo preko vjernika laika, nadahnjivao i iz tih nadahnuća Crkva je crpila svoju životnost, zato u poslušnosti budite otvoreni Duhu Svetomu“ – zaključio je Kardinal zahvaljujući na svim inicijativama koje pokreti i udruge pokreću u Crkvi i hrvatskom društvu.

Čestitajući Božić, Kardinal je okupljenim predstavnicima pokreta i udruga zaželio obilje Božjeg blagoslova u novoj 2015. godini.
 
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: