HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.03.2015.

Darujmo im budućnost



U Republici Hrvatskoj u domovima za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi zbrinuto je oko 1000 djece i mladih. U kućama Caritasa Zagrebačke nadbiskupije trenutno je smješteno 42 djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Njihov najveći problem je što nakon navršene 18. godine života, a u slučaju daljnjeg školovanja najkasnije do napunjene 21. godine života, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Bez podrške obitelji i društva, bez posla, bez riješenog stambenog pitanja i sredstava za život - prepušteni su sami sebi. 

 
Nakon što se godinama skrbio za njih, Caritas im uz Vašu velikodušnu pomoć želi pružiti konkretnu podršku i pomoć prilikom napuštanja domova. Cilj je svakom od 42 korisnika osigurati sredstva potrebna za sklapanje police osiguranja života u protuvrijednosti od 6.000 eura. Uplaćene police omogućit će im da u prijelomnom trenutku njihova života uspiju prevladati najveće prepreke na putu do potpunog osamostaljenja na način da će im se kroz dvije godine nakon napuštanja doma novčana sredstva isplaćivati u obliku mjesečne rente (za hranu, stanarinu, režije).
 
Zahvaljujući sredstvima prikupljenim u akciji »Kad činiš dobro – čini dvostruko dobro«, te donacijama fizičkih i pravnih osoba Caritas je do sada osigurao potrebna sredstva za 15 korisnika. 
 
Fizičke i pravne osobe u akciju se mogu uključiti novčanim donacijama uplatom na račun pri Privrednoj banci Zagreb:
IBAN HR14 2340 0091 1103 4316 6, 
poziv na broj: 03001,
(za uplate iz inozemstva: SWIFT PBZG HR2X).
 
Više informacija o akciji možete saznati putem e-maila: czn@czn.hr (CZN)
Ispišite stranicu: