Biskup Pozaić krstio peto dijete obitelji Martić

19.3.2017.U subotu, 18. ožujka 2017. u Župi Krista Kralja u Domaslovcu, pomoćni zagrebački biskup, mons. dr. Valentin Pozaić krstio je peto dijete obitelji Martić i treće dijete obitelji Blažević.

U koncelebraciji na svetoj misi uz biskupa Pozaića prisutan je bio svećenik u mirovini Pavel Kunštek. Roditelji Janko i Nada Martić uz krštenika Martina imaju i Filipa, Janka, Mihaela i Laru. Roditelji Marko i Sonja Blažević uz novokrštenika Dominika imaju dvije djevojčice Emu i Niku.

Pomoćni biskup Pozaić u svom uvodnom pozdravu obiteljima krštenika i svima prisutnima uputio je ohrabrujuću poruku: „Život je radost!“ Svako novo dijete u obitelji neizmjerni je dar, radost svim ukućanima, našem društvu i domovini.

U poticajnoj propovijedi biskup Pozaić posvijestio je koje su prave obiteljske i društvene vrijednosti, naglasivši kako mi kršćani, majke s više djece, bračni parovi koji su vjerni, koji se vole i poštuju, koji znaju cijeniti veličinu i ljepotu žrtve nisu prihvaćeni niti se smatraju normalnima u današnjem društvu.

Pitajući se na kraju propovijedi, a i sve prisutne, hoće li naša domovina s vremenom postati starački dom te kome pripada budućnost?

Na kraju svete mise, biskup se zahvalio obitelji Martić i Blažević na prihvaćanju novoga života i preporučio ih je zagovoru Majke Kraljice obitelji, uručivši im dar nadbiskupa Josipa Bozanića i ostalih biskupa.

Ivana Vlahović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr