HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.06.2017.

Blagdan Tijelova i tijelovska procesija u Župi bl. Ivana Merza, Zagreb – Špansko



Blagdan Tijelova svečanim euharistijskim slavljem i procesijom proslavili su župljani Župe bl. Ivana Merza u Zagrebu – Špansko. Svečanu misu u atriju osnovne škole Špansko Oranice na kojoj se okupilo šestotinjak župljana predvodio je upravitelj župe vlč. Darko Bručić Pavuk uz koncelebraciju p. Božidara Nagya i dr. Josipa Beljana.



U svojoj  homiliji župnik je  istaknuo: „Ovom svetkovinom ojačajmo našu vjeru i osjetimo Isusovu živu prisutnost u Oltarskom Sakramentu. Crpimo snagu na presvetoj Euharistiji i privlačimo druge tom izvoru života.“



Nakon mise župljani su  se procesiji s Presvetim Oltarskim Sakramentom uputili ulicama Župe zaustavljajući se na četiri postaje. Uz zajedničku molitvu i pjevanje euharistijskih pjesama procesiju su na poseban način uljepšali prvopričesnici u bijelim haljinama sipajući latice cvijeća. Iznoseći Presveti Oltarski Sakrament na ulice slavili su otajstvenu prisutnost Isusa Krista u euharistiji i na taj način sebi i svim ostalim vjernicima osvijestili ono što znaju, a to je da je u euharistiji i po pričesti živi Isus Krist.

Sanda Dinarina Mladić,
župna medijska suradnica 
Ispišite stranicu: