Duhovna obnova za mlade u Zaprešiću

19.3.2017.U subotu 18. ožujka 2017. godine u Župi BDM Kraljice apostola u Zaprešiću,  dvjestotinjak mladih se okupilo na duhovnu obnovu koju je, pod motom "Ja slijedim svoga Kralja", predvodio don Jorge Ramos, Portugalac, vikar Opusa Dei u Hrvatskoj.

Obnova je započela pokorničkim bogoslužjem, a mladi su s velikom pažnjom pratili izlaganje don Jorgea Ramosa, koje je obilovalo porukama. Naglasio je da su prisutni mladi apostoli crkve, a njihovo poslanje je da svojim primjerom utjeću i na druge mlade, jer njihova mjesta u crkvi čekaju prazna. Naglasio je također, da kao sljedbenici Krista trebamo biti ustrajni u ispovijedanju, jer je to jedini način oslobađanja od grijeha i rasta u vjeri. Ispovjed je jedini lijek za izlječenje duše, da budemo, kao što reće don Ramos riječnikom mladih, super. Krist kroz ispovijed i molitvu komunicira sa svakim od nas ponaosob. Svaka ispovjed je malo obraćenje.Isus računa na nas i on nam je oslonac u svim poteškoćama, stoga nemojmo se bojati, jer On je uz nas. Njegovo srce prihvaća svakaga od nas. Molimo Krista: "učini srce moje po srcu svome", kako bi i naša srca poput Kristova, bila otvorena za bližnje i potrebite. Jer ljubeći bližnje ljubimo Krista.

Slijedilo je klanjanje, koje je predvodio trajni đakon Ilija Nikolić, te misa mladih. Zbor mladih ispunjao je crkvu svojim lijepim pjevanjem i sviranjem. Nekoliko svećenika, gostiju naše župe, cijelu je večer ispovijedalo, a don Ramos ispovijedao je za vrijeme klanjanja. Mladi su strpljivo čekali u podužim redovima.Svetu Misu predvodio je don Jorge Ramos. Uz evanjđelje o Samarijanki i Isusu, propovijedao je kako je bitno da prepoznamo Spasitelja, kao što ga je Samarijanka prepoznala i povjerovala mu. Da nam Isus treba biti na prvom mjestu, te da budemo ustrajni u vjeri. Molimo Isusa da umnoži našu vjeru, da sačuvamo čistoću djece Svete Crkve, a naša veličina je u skromnosti i poniznosti, jer kako reće, citirajući papu Ivana Pavla II: "Najveći smo kada kleknemo na ispovjedi".

Mladenka Crneković,
župna medijska suradnica

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr