Gospi Fatimskoj s ljubavlju! Drugi dan trodnevnice u Župi sv. Josipa

12.10.2017.Srijeda, 11. listopada 2017., drugi dan trodnevne priprave za obilježavanje završetka 100. obljetnice fatimskih ukazanja, bio je bogat duhovnim sadržajima. U Župi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci tijekom cijeloga dana vjernici su imali priliku u tišini crkve pred Gospinim kipom predati sve svoje molitve, ali i zahvaliti za sve dobivene milosti koje brižljivo čuvaju u svome srcu.U 17 sati održan je kratki igrokaz o fatimskim ukazanjima. Igrokaz je priredila s. M. Kristina Injić, a glumila su djeca iz liturgijske grupe ''Djeca bl. Marije Petković''. Bilo je zanimljivo vidjeti kako su djeca doživjela male fatimske pastire te kako je snažan dojam Gospa Fatimska ostavila na njih. U 18.15 sati uslijedila je pobožnost Majci Božjoj na kojoj su Molitelji i štovatelji Božjega Milosrđa i članovi Molitvene zajednice Marijina pohođenja Elizabeti, predvođeni župnikom vlč. Damirom Ocvirkom predmolili slavna otajstva, utkavši u zrnca krunice sve naše potrebe i nakane.


Svečano euharistijsko slavlje predvodio je župni vikar, vlč. Josip Mudronja u zajedništvu sa župnikom i vlč. Marinkom Golekom, župnim vikarom Župe sv. Petra apostola u Zaprešiću. U svojoj homiliji vlč. Josip promišljao je nad Božjim planom obnove svijeta. "Božji plan obnove svijeta i obnove čovječanstva započeo je upravo s Marijom i preko Marije Bog je odlučio doći na ovaj svijet. Tražeći Njezin pristanak On je krenuo s planom obnove čovječanstva. I kao što je započeo taj plan s Majkom Marijom sigurno je da će i na kraju vremena On s Njom taj plan dovršiti. A u međuvremenu događa se život'' – istaknuo je  vlč. Josip upitavši okupljene vjernike: "Jesmo li u životu spremni trpjeti za Božje planove? Ono što je najbitnije jest da damo svoj doprinos – svojim životom, svojom ljubavlju i svojim trpljenjima. A Majka? Majka nas prati i tješi u našim borbama. Uvijek jest i uvijek hoće. Zato se ohrabrimo jer Ona koja je milosti puna svojim zagovorom će nas tim istim milostima obdariti''.Euharistijsko slavlje pjevanjem je pratio Mješoviti župni zbor pod vodstvom g. Josipa Škvorca uz orguljašku pratnju maestra Jurja Ivanića. ''Tko pjeva, dvostruko moli'' rekao je sv. Augustin. Upravo vodeći se tom mišlju, Gospi Fatimskoj s ljubavlju darovan je koncert na kojem je sudjelovao Mješoviti zbor župe sv. Josipa, koji ove godine slavi 80. obljetnicu svoga postojanja, uz goste: Mješoviti župni  zbor ''Sv. Matej'' iz Dugava te Mješoviti župni zbor ''Sv. Cecilija'' iz Zaprešića.

Raznolikim repertoarom marijanskih pjesama željela se na poseban način iskazati čast Blaženoj Djevici Mariji.


Po završetku koncerta uslijedila je svečana procesija s kipom Blažene Djevice Marije i svijećama oko crkve, prikazujući Gospi Fatimskoj sve ono što je potrebno za naš život i za našu svakodnevicu. S ljubavlju dajemo naše sve i molimo da se po nama i u nama uvijek i u svemu vrši volja Božja! Gospo Fatimska, moli za nas!

Damir David

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr