Kardinal Bozanić čestitao svim sudionicima uključenima u uklanjanje oštećenog sjevernog zvonika katedrale

17.4.2020.


Vrh sjevernog zvonika zagrebačke katedrale visok 13 i pol metara i težak 30 tona koji je teško oštećen u potresu 22. ožujka, uspješno je uklonjen u petak 17. travnja u popodnevnim satima u koordiniranoj akciji alpinista, statičara, pripadnika Hrvatske vojske, stručnjaka za upravljanje dizalicama i MUP-a. 

Nakon završene operacije sa sudionicima se susreo zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić te im čestitao na uspješnom uklanjanju u potresu oštećenoga zvonika zagrebačke katedrale.

Predvodeći dan prije, na Vazmeni četvrtak 16. travnja molitvu i blagoslov radnika kod kipa Blažene Djevice Marije ispred katedrale, Kardinal je molio Nebesku Majku za zagovor, a blaženoga Alojzija Stepinca za pomoć kako bi uspješno bio uklonjen sjeverni zvonik katedrale oštećene u potresu u nedjelju, 22. ožujka.

“Pred ovom katedralom, koja je majka svih crkava i kapela naše Nadbiskupije, molimo za sve vjernike.

Ranjenost katedrale ne tiče se samo kamena, nego ponajprije našega duha.

Ova katedrala je stvarnost koja obuhvaća puno više od vjerničke zajednice i puno dublje od naše sadašnjosti. Zagrebačka katedrala stoji kao simbol, kao istinska poveznica cijeloga hrvatskoga naroda”, rekao je uvodeći u molitvu kardinal Bozanić.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr