HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.04.2017.

Kardinal Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu srpskom Irineju, episkopima, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je u povodu svetkovine Uskrsa čestitku njegovoj Svetosti, gospodinu Irineju, patrijarhu srpskom, preosveštenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi:
 
Vaša Svetosti!
 
Providnost je htjela da ove godine najveći kršćanski blagdan slavimo istog dana i da u svjetlu Isusove pobjede nad grijehom i smrću uputimo čestitke jedni drugima, puni nade i pouzdanja u Krista Uskrsloga.
 
Isusov život, njegova muka, smrt i uskrsnuće daju odgovor na goruća pitanja sadašnjosti. Uskrsli nam poručuje: »Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi« (Iv 8, 31-32).
 
Samo istina otvara vrata dobre budućnosti za koju je Krist trpio i umro na križu. Isusovo uskrsnuće temelj je nove budućnosti u kojoj je moguća obnova čovjeka i čovječanstva, pozvanog na ostvarivanje Božjeg kraljevstva na zemlji.
 
Neka Krist Uskrsli svojom milošću sve pozove na osobnu i zajedničku, ljudsku i kršćansku vjerodostojnost istinskih svjedoka Evanđelja.
 
Povezan s Vama zajedništvom vjere u Krista Uskrsloga, od srca želim sretanu i blagoslovljenu svetkovinu Uskrsa, Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu, kao i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve povjerenima Vašoj pastirskoj brizi.
 
U zajedništvu iste vjere, srdačno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja.
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: