Kardinal Bozanić primio dr. sc. Esther Gitman

12.2.2020.Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u srijedu 12. veljače 2020. godine u Nadbiskupskom dvoru dr. sc. Esther Gitman.

U srdačnom razgovoru kardinal Bozanić i dr. sc. Gitman osvrnuli su se na različite projekte koje Zagrebačka nadbiskupija i dr. sc. Gitman provode s ciljem upoznavanja javnosti, naročito mladih, sa svjedočanstvom života blaženog kardinala Alojzija Stepinca.U razgovoru je istaknuto da je dokumentarni film Višnje Starešine, koji je premijerno prikazan u Hrvatskom narodnom kazalištu uoči proslave Stepinčeva, uspješan primjer takvih projekata. Dr. sc. Gitman izrazila je zadovoljstvo osobnog sudjelovanja u filmu te istaknula važnost svjedočanstva obitelji Levanon iz Izraela koja je istražujući povijest spašavanja svoje obitelji došla do lika zagrebačkog nadbiskupa bl. Alojzija Stepinca.

Dr. sc. Gitman upoznala je Kardinala i sa svojim aktualnim znanstvenim istraživanjima te mu zahvalila na svemu što čini u izgradnji i osnaživanju odnosa hrvatskog i židovskog naroda.Kardinal Bozanić je na kraju susreta zahvalio dr. sc. Gitman na zauzetom i nesebičnom promicanju istine o životu kardinala Stepinca.

Susretu je nazočio i prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr