HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.04.2017.

Križni put za mlade na Ksaveru



Korizma je vrijeme kad na različite načine želimo živjeti pokoru i na poseban način se prisjetiti svega onoga što je naš Gospodin učinio za nas - jedan takav način je i pobožnost Križnog puta. Tako mladi naše Nadbiskupije, u organizaciji Ureda za pastoral mladih, već tradicionalno organiziraju Križni put na Ksaveru.

On se uvijek održava petak prije Nedjelje Muke Gospodnje - Cvjetnice. Tako je i u petak, 7. travnja u 20 sati, bila pobožnost Križnog puta koji je sastavila Majka Terezija, a predmolio ga je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.


 
Mladi su sudjelovali na različite načine u organizaciji, ali i samoj realizaciji Križnog puta, kroz čitanje postaja koje su čitali mladi iz različitih župa Nadbiskupije, zatim kroz pjevanje koje je animirao Nadbiskupijski zbor mladih te kroz nošenje križa i svijeća.

No, ono što se nikako ne smije zaboraviti je da su mladi kupnjom svijeće donirali novac za fond "Mladi za mlade" koji pomaže studentima na području Nadbiskupije, kako bi mogli ostvariti svoje zvanje bez poteškoća i na tome posebno hvala svim mladima koji su pomogli.
 
Na pobožnosti Križnog puta mladi su razmišljali svaki trenutak i svaku postaju o svemu onome što je Gospodin morao za njih proći kako bi bili spašeni i kako bi i oni jednoga dana uskrsnuli.



Kroz svaki njegov trenutak Muke, molili su i za svake njjihove takve trenutke u životu, za bližnje, za one u potrebi, a kardinal Bozanić je naglasio kako je cijeli Križni put molio upravo za mlade i potaknuo sve na molitvu za mir u srcima svakoga pojedinačno, za mir u Domovini i za mir u svijetu koji svaki dan doživljava razne tragedije.
 
Nakon Kardinalove poticajne molitve i riječi, završnu poruku i riječ, prije završnog blagoslova, uputio je vlč. Ivan Valentić, povjerenik za mlade koji je svima zahvalio pomoći i uloženom trudu i vremenu i pozvao sve mlade da mole i za našeg Kardinala kako bi nas uvijek mogao uputiti i voditi Gospodinu.

Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: