Listopadske pobožnosti u vivodinskoj župi

25.10.2019.U listopadu mjesecu kada na poseban način častimo Mariju kao Kraljicu krunice okupljamo se na molitvu krunice i Lauretanskih litanija kako bismo postali još svjesniji da nam je Mariju Isus darovao kao nebesku Majku, za našu Pomoćnicu, za našu Odgajateljicu, za naše Utočište. Dana 27. listopada 2019. molila se krunica u kapeli Gospe Lurdske u Belošićima.

Poznato nam je da se djecu ne čini sretnom poklonima, jer ta sreća traje samo kratko. Djeca su najsretnija kada za njih odvojimo svoje vlastito vrijeme, kada im darujemo sebe, iako ćemo to prepoznati kasnije kada su već veća. Tako i vrijeme koje mi kao djeca Božja odvojimo za Boga, za iskreni razgovor sa Stvoriteljem ili za molitvu krunice zasigurno veseli nebeskog Oca, jer mu time darujemo svoje vrijeme, sebe. Tada mu (in)direktno kažemo i priznajemo da smo njegova zemaljska djeca koja ga priznaju Ocem i traže njegovu zaštitu.

A Marija nam je pritom kao odskočna daska, jer preko nje možemo brže stići do Boga. Razmatrajući otajstva krunice osjećamo da se ona za nas brine majčinski, da nas odgaja i izvodi na pravi put vodeći nas pod plaštem svoje milosti.

Zato pokušajmo moliti više za mudrost kako svakodnevno prepoznati i vršiti volju Božju, a ne samo za darove poput razmažene djece.

Sanja Benković-Marković

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr