HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.10.2017.

Mjesec krunice na Vivodini



U nedjelju, 15. listopada 2017. u Stojavnicama molila se krunica, a u subotu, 14. listopada 2017., započela proslava 60. godišnjice Vatrogasne zajednice Grada Ozlja.
 
Kao i u cijelom hrvatskom narodu tako i u Župi svetog Lovre na Vivodini Majka Božja zauzima posebno mjesto: Svjesni da je ona najkraći put i siguran most do Boga podarivši nam Spasitelja, puni pouzdanja utječemo se u njezin zagovor.

Tako su mjeseci svibanj, prepun cvijeća i zelenila, i listopad, obilježen šarolikošću jesenskih boja i plodova, posebno ispunjeni pobožnošću Mariji.

Kroz tjedan župljani se sastaju u selu Gornike kod kapelice Svete Ane, a nedjeljom posjećuju jednu od pet kapela (posvećenih sv. Nikoli, sv. Franji Ksaverskom, sv. Ivanu Krstitelju, sv. Jurju i Majci Božjoj Lurdskoj) te mole nebesku Zagovornicu za njezino vodstvo kroz svakodnevicu.

Tako su ove nedjelje molili u kapeli sv. Ivana Krstitelja u Stojavnicama krunicu i litanije posebno izručivši Mariji lošu naviku psovanja kako bismo najprije postali svjesni toga i kako bismo se toga uz Marijinu pomoć oslobodili.
 
U subotu upravo u ovoj kapeli započela je proslava 60. godišnjice Vatrogasne zajednice Grada Ozlja gdje su se skupili predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Grada Ozlja (Vrhovac, Vivodina, Radatovići, Ozalj, Kašt, Jaškovo, Ozaljsko Dvorišće, Donji Oštri Vrh i Dojutrovica) položivši vijence i odavši počast pokojnom Branku Brklje iz Vuketića (koji nastradao prošle godine u dobi od 27 godina, a koji je bio jedan od najaktivnijih vatrogasaca na području Grada).

Nakon toga služena je sveta misa zadušnica, a onda nastavljeno druženje u domu DVD-a Dojutrovica.

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: