Molitveni vijenac Kraljice obitelji u Krašiću

9.10.2019.



Već tradicionalno molitelji Molitvenoga vijenca Kraljice obitelji (MVKO), uz štovatelje bl. Alojzija Stepinca, proslavili su u utorak 8. listopada 2019. Dan neovisnosti hodočasteći u Krašić na Stepinčevu grudu. Geslo ovogodišnjega hodočašća, na kojem se okupilo oko 500 hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske (Slunj, Karlovac, Križevci, Zagreba i okolica), bile su misli bl. Alojzija: "Ne treba nam toliko učenih glava koliko poštenih."







Misu je predvodio mons. Josip Mrzljak, apostolski administrator Varaždinske biskupije. U svojoj nadahnutoj homiliji okupljenim vjernicima progovorio je o vremenu u kojem je bio svjedok Blaženikove uronjenosti u molitvu i življenju duboke vjere i povjerenja u Božju providnost. "Zato kardinal Stepinac može biti i danas uzor i nadahnuće kako bi u obiteljskom poslanjima hodili u svetosti i tako iz male kućne Crkve obnavljali naše društvo u moralnom i duhovnom pogledu", naglasio je biskup Mrzljak.



Na Misi se posebno molilo po nakanama molitvene zajednice: za obitelji (da se moćnim kraljevskim zagovorom Gospa kod svoga Sina zauzme za hrvatske katoličke  obitelji, da se vrati zajednička molitva na naša ognjišta i da se poštuju Božje zapovjedi u našem narodu), za svećenike, redovnike i redovnice, kao i nova duhovna zvanja u našoj Crkvi, za našu Domovinu (za jedinstvo hrvatskog naroda i da se zaustavi iseljavanje mladih katoličkih obitelji iz naše Domovine) te za kanonizaciju blaženoga Alojzija Stepinca.





Marina  Šturlić, predsjednica MVKO

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr