HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.12.2017.

Obiteljski susret u Domaslovcu



Na prvu nedjelju Došašća u 16.30 sati u župi Krista Kralja u Domaslovcu održan je obiteljski susret na temu: "Fizički dodir" peti jezik ljubavi. Ujedno ovo je zadnji susret ove godine Obiteljske zajednice koja je kroz cijelu obrađivala Pet jezika ljubavi po knjizi Garya Chapmana. Spomenutu temu pripremili su Koraljka i Emil Cvitan, roditelji sedmero djece.

Započeli su svoju temu citatem iz Biblije, knjige Postanka gdje se već ondje spominje dodir, zagrljaj. Nastavili su Novim Zavjetom na mjestima gdje je Isus grlio, primao, doticao ljude, polagao ruke na njih. Dodir u svim segmentima je jako važan, zaključili su Cvitani. Još su govorili o prirodnom planiranju obitelji prožeti djelovima Katekizma Katoličke Crkve i Papinom enciklikom Humanae Vitae koja će proslaviti svojih 50 godina 2018.godine od kada je izdana, a govori o prirodnom planiranju obitelji, o štetnosti kontracepcije u svim vidovima.

Moramo u toj našoj tjelesnosti dopustiti Gospodinu da bude naš vladar i voditelj naglasili su Cvitani. Jer kao što nam je Gospa Fatimska poručila : "Više duša ide u pakao zbog grijeha tijela nego iz bilo kojeg drugog razloga". Cvitani su završili svoju temu, potaknuvši sve nas na jos jedno dijete više, španjolskom uzrečicom: "Svako dijete dolazi na svijet noseći kruh pod rukom". Nakon susreta slavili smo svetu Misu. A nakon Mise ostali u druženju.

Ivana Vlahović
Ispišite stranicu: