Predsjednik Sabora primio članove Stalnog vijeća HBK

9.1.2017.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u ponedjeljak članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije: predsjednika HBK-a i zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, potpredsjednika HBK-a i zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đuru Hranića, porečkog i pulskog biskupa mons. Dražena Kutlešu te generalnog tajnika HBK-a mons. Enca Rodinisa.

Glavna tema sastanka bili su odnosi države i Katoličke crkve koji su ocjenjeni dobrima, s naglaskom na kvalitetnom međunarodnopravnom okviru na kojemu su utemeljeni. Članovi Stalnog vijeća pozdravili su nedavne napore za afirmacijom objektivnog pristupa u suočavanju s prošlošću istaknuvši kako takva nastojanja doprinose i ekumenskom dijalogu između vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Razgovaralo se i o mogućnostima razvijanja odnosa države i Katoličke crkve intenziviranjem susreta najviših državnih dužnosnika i predstavnika HBK-a, imajući u vidu nužnost dijaloga kao osnovne pretpostavke za otklanjanje prepreka buduće suradnje. U tom smislu ocijenjeno je kako zakonodavna djelatnost Hrvatskoga sabora mora odražavati temeljne vrijednosti hrvatskoga društva.

Autor: Ured predsjednika Sabora
Foto: shutterstock.com

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr