Rektoru Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antunu Senteu, ml. dodijeljena Plaketa grada Karlovca

14.7.2017.„Mons. Antun Sente u samo par godina od kako vodi Nacionalno svetište svetog Josipa pridonio je njegovom znatnom razvitku i prepoznatljivosti, a time i promociji grada Karlovca.  Godišnje Svetište posjete deseci tisuća vjernika, a mons. Antun Sente svoja vrata ima otvorena za sve ljude dobre volje nesebično promičući duhovne vrijednosti.

Istovremeno razvio je izuzetan odnos s lokalnom zajednicom promovirajući važnost zajedništva i međusobnog pomaganja koje ne poznaje granice i različitosti spajajući mudrost starijih i snagu mlađih. Autor je i voditelj brojnih radijskih i televizijskih duhovnih emisija“, stoji u obrazloženju za dodjelu Plakete grada Karlovca mons. Antunu Senteu, rektoru Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, a povodom rođendana grada Karlovca 13. srpnja 2017. godine.

Dodajmo ovome da je i Karlovačka županija prigodom dana županije, 13. travnja ove godine na Svečanoj sjednici udijelila javno priznanje zaslužnim pojedincima i ustanovama iz Karlovačke županije među kojima je i Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Priznanje je primila u ime Svetišta s. Vitomira Rezo, KBLj.

Patrik Paulić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr