Scenski prikaz Kristove muke u Stenjevcu

14.4.2019.Na nedjelju Cvjetnice, 14. travnja 2019. u Gospinom parku u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu udruga „Stepinčeva oaza mira“ iz Zaprešića izvela je scenski prikaz „Kristove muke“, odnosno posljednje dane Isusova života.

U svom uvodnom govoru Ilija Nikolić, trajni đakon te začetnik ovog projekta pozdravio je okupljeno mnoštvo u Gospinom parku.

U svojoj dugoj povijesti Stenjevec po prvi put postaje Jeruzalem, Isusov Jeruzalem. Vjerujem da je Božja providnost u svom Božanskom promislu odredila da ovaj poseban događaj uprizorenja Muke Kristove bude ove godine kada ova drevna zagrebačka župa slavi svoj veliki jubilej: 685. obljetnicu od prvog spomena župe iz 1113.g. i 250. godina posvete crkve iz 1769. – istaknuo je u svom uvodu đakon Ilija.Na kraju preč. Vjekoslav Meštrić, župnik, zahvalio se udruzi „Stepinčeva oaza mira“ koja se ovim scenskim prikazom ugradila u veliki Jubilej župe. Zahvala ide i župnom zboru Gospe Stenjevečke koji je svojim pjevanjem uveličao ovaj događaj.

Zahvala ide i mons. Zvonimiru Sekelju, kanoniku i zamjeniku vikara za grad Zagreb koji je prisustvovao križnom putu kao izaslanik kardinala Josipa Bozanića.


Neven Škrlec
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr