HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.02.2019.

Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita


Stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore održan je 19. veljače 2019. s početkom u 14 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk u školi. Program namijenjen vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima pripravnicima i njihovim mentorima Zagrebačke nadbiskupije, Bjelovarsko-križevačke, Sisačke i Varaždinske biskupije ima nekoliko ciljeva: usvojiti osnovne spoznaje vezane uz praćenje i ostvarivanje programa pripravničkog staža i stručnog ispita, pripremiti se za postupak i način polaganja stručnog ispita, razvijati osobne, opće i stručne kompetencije za rad u školi i cjeloživotno učenje.

Uz uvodnu molitvu, pozdrav je okupljenim vjeroučiteljima uputila prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić u svojstvu domaćina susreta, predstavivši organizatore i predavače, više savjetnike u Agenciji za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Gordanu Barudžija i gospodina Dalibora Adžića. Adžić je zatim u svom predavanju uveo vjeroučitelje u osnove pripravničkoga staža i stručnoga ispita, uz anegdote s prošlih stručnih ispita.

O Opažanju nastave vjeronauka govorila je viša savjetnica Gordana Barudžija, a zatim su vjeroučitelji nastavili rad u radionicama, posebno mentori i posebno pripravnici. S mentorima je radila Ružica Lice, prof., na reflektiranju mentorske prakse, dok je Iva Dorić, prof., s pripravnicima radila na konkretnim planiranju i izvođenju vjeronaučne nastave.
Ispišite stranicu: