HR

Aktualnosti

Objavljeno: 18.09.2019.

Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita



Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita održana je 18. rujna 2019. s početkom u 14 sati u prostorijama Ureda za vjeronauk (Branjugova 1) za pripravnike za stručni ispit i njihove mentore s područja Zagrebačke metropolije.

Uvodni pozdrav i dobrodošlicu uputila je prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk u školi, te je ukratko predstavila predavače i voditelje samog susreta. Susretom su moderirali viši savjetnici iz Agencije za odgoj i obrazovanje mr. sc. Gordana Barudžija i Dalibor Adžić, prof., a prvo je predavanje održala Tihana Šimunić, prof., voditeljica Odjela za opće poslove u Agenciji za odgoj i obrazovanje.



Pod temom Uvođenje pripravnika u odgojno-obrazovni rad predstavila je pripravnički staž i obveze pripravnika s formalno-pravne strane, a dala je i konkretne savjete za pisanje eseja. Nakon pauze uslijedio je praktični dio susreta, a mentorice Barbara Sipina, prof., i Mirjana Novak, prof., obradile su temu Planiranje i izvođenje vjeronaučne nastave. Pripravnici su tako na konkretnim primjerima sa svojim mentorima uvježbavali postavljanje ciljeva i ishoda nastavne jedinice.



Na kraju stručnoga skupa je mr. sc. Gordana Barudžija na temelju priručnika Agencije za odgoj i obrazovanje govorila o Opažanju nastave vjeronauka, s posebnim naglaskom na koji način i na što obratiti pozornost u opažanju nastave mentora ili pripravnika.





Ispišite stranicu: