HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.10.2017.

Susret srednjoškolske katoličke mladeži u Karlovcu



I ove godine, tradicionalni petnaesti put, održan je susret srednjoškolske katoličke mladeži grada Karlovca i okolice, uključujući i Dugu Resu. Organizator susreta mladih srednjoškolaca je Karlovački dekanat u suradnji sa srednjoškolskim vjeroučiteljima koji su motivirali i pozvali učenike.
 
Susret se i ove godine održao, u petak, 20. listopada u Domu oružanih snaga Zrinski u Karlovcu, koji bio prepun raspjevanih mladih srednjoškolaca. Bili su nazočni i predstavnici županijske i gradske vlasti, kao i ravnateljice i ravnatelji svih srednjih škola grada Karlovca.  

Susret se sastojao od druženja mladih uz duhovnu glazbu, a prigodnu katehezu za mlade održao je p. Ike – Ivan Mandurić.



Na početku susreta, mons. Ferdinand Vražić, koji je inače idejni začetnik ovih susreta, zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos da bi ovaj događaj bio prepoznatljiv i uspješan.
 
„Tvoja vjera te spasila“ bio je naziv kateheze p. Ivana Mandurića, u kojoj je pozvao mlade na hrabro zastupanje i življenje kršćanskih, katoličkih i hrvatskih vrijednosti. Da budu odvažni i odgovorni u svome području djelovanja u svakodnevnom životu i da ne dozvole da budu zavedeni od sveopće poplave raznih dezinformacija i mnogoputa nepotrebnih informacija.



Nakon kateheze uslijedilo je euharistijsko slavlje, a cijeli je susret pjesmom pratio VIS 'SLIRYC 33' iz Zagreba, te župni zbor mladih Župe Presvetog Srca Isusova iz Karlovca.


Juraj Grabovac
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: