HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.03.2018.

Teatar Gavran za Caritasovu akciju „Da život imaju!”



Sav prihod od ulaznica za kazališnu predstavu „Sladoled”, održanu 17. ožujka, Teatar Gavran namijenio je za opremanje Kuće za mlade bez roditeljske skrbi, za koje sredstva prikuplja Caritas Zagrebačke nadbiskupije u okviru akcije „Da život imaju!”
 
„Ulaznice po cijeni od 60,00 kuna bile su rasprodane nekoliko dana prije izvedbe održane u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog”, napominje ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar, izražavajući zadovoljstvo što podrška građana za potrebe opremanja Kuće za mlade, u akciji započetoj prošle godine, nije izostala ni u ovoj prigodi.
 
U neobičnoj komediji „Sladoled” junakinje su majka i kći (glumice Mladena Gavran i Ana Vilenica) čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima se može prepoznati svaka žena.
 
„Možda sadržaj ove komedije obrađuje prikladnu temu kojom se mogu poslati dobre, pozitivne poruke koje su u suzvučju s ovim što nosi ova lijepa Caritasova akcija”, primjećuje autor teksta Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu.
 
Napominje da su se on i njegova supruga Mladena, kao dobri poznanici ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar, uključili u akciju „Da život imaju” odgovarajući na pozive gledatelja u završnoj emisiji Humanitarnog tjedna - projekta Hrvatske radiotelevizije „Uz nas niste sami” - emitirane 14. listopada prošle godine.
 
Uvidjevši tada koliko je to „važna, plemenenita i divna akcija”, a nakon što su nedavno doznali da još uvijek nije prikupljeno dovoljno sredstava za završetak Kuće za mlade, odlučili su „ući sa srcem u tu cijelu priču” angažirajući i Teatar Gavran, koji zajednički vode.
 
„Drago nam je da se publika odmah odazvala te se brzo cijela dvorana rasprodala. S te strane ovo je bilo uspješno ali ono što nas još više veseli je što smo čuli da su i neki drugi teatri odlučili ići tim istim putem tako da vjerujemo da će i kazališni svijet poduprijeti ovu akciju na najbolji mogući način”, izjavio je pisac Gavran uoči humanitarne izvedbe Sladoleda.

Redatelj predstave „Sladoled” je Boris Svrtan. Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek, a glazbu je izabrao Neven Zebić.

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Stjepan Moškatelo



Ispišite stranicu: