Tema susreta Obiteljske zajednice u Sesvetama u novoj pastoralnoj godini je "Preko trnja do braka po Božjem"

26.10.2019.Zajednica obitelji Župe Svi Sveti u Sesvetama za ovu je pastoralnu godinu pripremila poseban program za obitelji s posebnim naglaskom na bračne parove i njihov odnos. Tema cijele pastoralne godine je "Preko trnja do braka po Božjem". Tema će se obrađivati kroz cikluse predavanja, duhovnu obnovu, pobožnosti klanjanja pred Presvetim, križnog puta te završnim zahvalnim hodočašćem. Na sudjelovanje su pozvane i sve obitelji iz Sesvetsko-vugrovečkog dekanata.

Ciklus od četiri predavanja obrađuju teme: "Bračna privola", "Bračna čistoča", "Odnosi unutar obitelji" i " S Bogom kroz bračne izazove - svjedočenje bračnih parova", svako od predavanja će održati jedan svećenik koji se posebno bavi obiteljsko tematikom.U petak 25.10., započeo je susret obitelji zajedničkom sv. Misom i klanjanjem pred Presvetim koje su animirali članovi obiteljske zajednice. U subotu 26. 10.  sv. Misom je započeo susret, a nastavio se predavanjem "Bračna privola"- koje je održao o. Daniel Čolo, karmelićanin i vojni kapelan. Podsjetio je bračne parove što su si obećali prilikom sklapanja braka te kako uspjšno održati ista dana jedno drugome. Za vrijeme predavanja organizirano je čuvanje djece i okrjepa.Ojačani i ohrabreni neki članovi zajednice nastavili su druženje u nedjelju 27.10. penjanjem do planinarskog doma Lipa te završili trodnevno druženje sv. Misom u crkvi Hrvatskih mučenika na Lipi. Najmlađi član koji je bio prisutan imala je 4 mjeseca i otac ju je nosio cijelim putem. Penjanjem zajedno prema vrhu uz djecu različite dobi posvijestili smo si kako je bračni život penjanje prema vrhu uz napor, međutim u zajednici pomažući jedni drugima i obogaćujući se uspjevamo ostvariti cilj, a to je ispunjenje božje volje kroz sakrament braka.

Čvrst i stabilan brak pun ljubavi temelj je zdrave obitelji i društva, stoga pozivamo sve da se uključe u rad obiteljskih zajednica i učine nešto za svoj brak i zajednicu!

Katarina Tonković Pigac,
voditeljica OZ u župi

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr