U Zaprešiću predstavljena knjiga „Ecclesia sti. Petri de Crapina – Crkva sv. Petra od Krapine“

22.2.2020.Vjeroučitelj i trajni đakon Ilija Nikolić predstavio je svoju novu knjigu „Ecclesia sti. Petri de Crapina – Crkva sv. Petra od Krapine“. Ovo je treća, od četiri knjige koliko ih je autor napisao, koja je posvećena Župi sv. Petra apostola.

Nakon 2005. godine kada je napisao „Kardinale, oprosti“ posvećenu sramotnom događaju iz 1945. godine kad je u Zaprešiću kamenovan kardinal Stepinac, zatim je knjigu „Kardinale, hvala“ napisao 2014. godine kao spomen na duhovni rast župe. Ovom knjigom priključio se slavlju u povodu 150 godina izgradnje crkve sv. Petra apostola ispred koje je blagoslovljeno poprsje bl. Alojzija Stepinca koji je i utemeljitelj župe.O knjizi su govorili recenzent knjige prečasni Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, prof. povijesti i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus, te župnik i zaprešićki dekan te nakladnik ove knjige velečasni Ivan Frkonja.

Autor knjige Ilija Nikolić istaknuo je radost što je uspio u ovoj knjizi sažeti brojne činjenice vezane uz malu župnu crkvu na ulazu u Zaprešić koja pamti teška i lijepa vremena. Istaknuo je kako se nada da će ovo biti temelj za buduće naraštaje koji će dopunjavati knjigu, a svečanost su uveličali i mladi glazbenici koji su izveli nekoliko sakralnih pjesama.

 
Trajni đakon Ilija Nikolić.
                                                                                                   
Dražen Mufic

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr