Veleposlanik Države Izrael obišao katedralu i Nadbiskupski dvor

20.5.2020.Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Ilan Mor obišao je u srijedu 20. svibnja 2020. godine zajedno sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem zagrebačku katedralu i Nadbiskupski dvor koji su teško oštećeni u potresu.

Kardinal Bozanić uz ing. Damira Foretića projektanta obnove katedrale i nadzornog inženjera, upoznao je veleposlanika Mora s oštećenjima na zagrebačkoj katedrali te sljedećim koracima u osiguravanju katedrale.

Po obilasku katedrale veleposlanik Mor obišao je Nadbiskupski dvor gdje ga je uz kardinala Bozanića o razmjerima štete upoznao nadzorni inženjer na sanaciji Nadbiskupskog dvora i Nadbiskupskog duhovnog stola dipl. ing. Boris Blažević.

Po obilasku Dvora, kardinal Bozanić i veleposlanik Mor zadržali su se u razgovoru. Kardinal je zahvalio veleposlaniku Moru na podršci koju je i ovim posjetom iskazao njemu osobno i svim vjernicima Zagrebačke nadbiskupije: „Ovaj Vaš posjet još je jedan znak podrške i prijateljstva između izraelskog i hrvatskog naroda te zalog daljnjim nastojanjima u međusobnom povezivanju“.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr