Zagrebački nadbiskup kardinal Bozanić predslavit će euharistijsko slavlje II. vazmene nedjelje u Župi Tijela Kristova u Sopotu

19.4.2020.Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sutra će, u nedjelju 19. travnja, u 18 sati predslaviti euharistijsko slavlje II. vazmene nedjelje u Župi Tijela Kristova u zagrebačkom naselju Sopot. Slavlje će izravno prenositi Hrvatska radiotelevizija na Trećem programu HTV-a i Trećem programu Hrvatskoga radija. Prijenos se također može pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

U nedjelju nakon Uskrsa, koja se svetkuje kao Mali Uskrs ili Bijela nedjelja, slavi se i Nedjelja Božjega milosrđa. Papa Ivan Pavao II. 30. travnja 2000. proglasio je svetkovinu Božjeg Milosrđa za cijelu Rimokatoličku Crkvu na dan kanonizacije svete Faustine Kowalske, poljske redovnice Družbe sestara Majke Božjeg Milosrđa i mističarke koja je promicala pobožnost Božanskome Milosrđu. Njezin Dnevnik svjedočanstvo je duhovnoga iskustva poruke Božanskoga Milosrđa koju joj je u viđenju objavio Isus Krist, tražeći uvođenje blagdana Božjeg Milosrđa.  

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr