HR

Sinoda

O Sinodi na susretu članova obiteljske zajednice



U nedjelju 19. veljače, na redovitom susretu članova obiteljske zajednice Župe sv. Barbare u Vrapču gostovao je dr. sc. Denis Barić, tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. 

Nakon pozdrava i upoznavanja, vlč. Barić započeo je svoje izlaganje govorom o definiciji Sinode te o razlici biskupske i biskupijske Sinode. Sažeto, ali precizno i detaljno, tajnik Sinode predstavio je Radni dokument nakon čega su okupljeni postavljali pitanja i dijelili svoja iskustva, budući da su neki od prisutnih sudjelovali u raspravama na razini župne zajednice u pripravnom razdoblju Sinode. 

Vlč. Barić iznio je i vlastito svjedočanstvo s prvog sinodalnog zasjedanja izražavajući zadovoljstvo zbog velikog broja intervenata, te iskrenosti u ljubavi kojom su članovi Sinode govorili o njihovom viđenju slike Crkve zagrebačke u aktualnom trenutku.
 
Nakon izlaganja i međusobnog razgovora, članovi obiteljske zajednice ostali su u radosnom druženju. Za vrijeme susreta obiteljske zajednice župni animatori igrali su se s djecom bračnih parova.

Antica Terze
Ispišite stranicu: