HR

Sinoda

Održan sastanak Povjerenstva za Treće tematsko područje



U srijedu, 14. lipnja 2017. u 9 sati, pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je osmi sastanak Povjerenstva za treće tematsko područje Crkva Zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja.

Na sastanku su uz Tajnika Sinode sudjelovali i članovi Povjerenstva: mons. dr. Stjepan Kožul, voditelj, preč. mr. Marko Kovač, preč. fra Branko Lipša, OFMCap., preč. Mario Migles i Nikolina Bizečki.

Nakon uvodne molitve za Sinodu i pozdravnih riječi Nadbiskupa, na sjednici se pristupilo čitanju prijedloga koje je Povjerenstvo oblikovalo na temelju 129 intervenata članova Sinode, uzimajući u obzir i pet prijedloga vjernika Zagrebačke nadbiskupije koje su uputili Tajništvu Sinode kao izvanjski doprinos sinodskoj raspravi.



Na temelju iznesenih objekcija, ukazivanja na potrebne nadopune i eventualna povezivanja pojedinih prijedloga, članovi Povjerenstva su se obvezali doraditi navedene prijedloge koje će u srijedu, 21. lipnja 2017., predstaviti Predsjedništvu sinode, nakon čega će izrađeni prijedlozi biti dani sinodskoj skupštini na glasovanje.

Sastanak je završen u 11.30 sati.
 

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: