HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.01.2015.

55. teološko-pastoralni tjedan


Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira 55. teološko-pastoralni tjedan s temom "Brak i obitelj u proturječju sa suvremenim društvom" koji se održava od 27. do 29. siječnja u Međubiskupijskom sjemeništu, Voćarska 106 u Zagrebu.
 
Posljednjega dana u četvrtak 29. siječnja rad počinje u 9 sati predavanjem prof. dr. sc. Aleksandre Korać Grabovac "Brak i obitelj kao vrijednost u hrvatskom obiteljskopravnom sustavu". U nastavku rada slijede još dva predavanja "Kanonsko-pravni aspekti priprave za ženidbu i prevencija ništavnosti" koje će održati izv. prof. dr. sc. Josip Šalković te "Odgoj vjere u obitelji u hrvatskoj teološkoj periodici od 1994. do 2014." izv. prof. dr. sc. Jadranke Garmaz.
Rad TPT će se završiti plenarnom raspravom uz sudjelovanje svih predavača te zaključnom riječju dekana KBF-a.
 
Teološko-pastoralni tjedan znanstveni je i pastoralni skup teologa u promišljanju nad aktualnih temama koje dotiču život Crkve, s ciljem trajne izobrazbe i usavršavanja nositelja raznih službi i poslanja u Crkvi: biskupa, prezbitera i đakona, redovnika i redovnica te vjernika laika. Skup je otvoren i svima drugima koji se zanimaju za ove teme.  (IKA)
Ispišite stranicu: