HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.09.2016.

Devetnica i proslava Stepinčeva na Trnjanskoj Savici


Župa bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici, u nedjelju, 2. listopada 2016., uoči godišnjice proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, svečanim misnim slavljem u 11 sati, u svojoj višegodišnjoj 'privremenoj crkvi' - u predvorju Osnovne škole Jure Kaštelana, V. Ruždjaka 2A – proslavit će svoj župni blagdan. Misu će predvoditi preč. Alojzije Žlebečić, dugogodišnji župnik na Trnju, uz pratnju župnih zborova.

Proslavi prethodi devetodnevna duhovna priprava.

Svakog dana priprave program započinje molitvom krunice u 18,15 sati, nakon krunice mole se litanije bl. Alojzija Stepinca, a u 19 sati je sveta misa.

U subotu, 1. listopada, u 17,30 sati, u predvorju škole započinje pokorničko bogoslužje u kojem Crkva poziva vjernike da se vrate Ocu milosrđa, iskuse njegovu ljubav i radost te čine njegova djela. Vjernicima će za ispovijedanje biti na raspolaganju više svećenika. Kao i svake prve subote u mjesecu pod misom će župljani obnoviti posvetu Župe Bezgrešnom Srcu Marijinu.

U nedjelju, 2. listopada, središnje misno slavlje u školi, u 11 sati, uz pratnju župnih zborova, predvodit će dugogodišnji župnik Župe Krista Kralja na Trnju preč. Alojzije Žlebečić koji je sa župnikom Župe Svete obitelji Mihaelom Gjilasom inicirao osnivanje Stepinčeve Župe na Trnjanskoj Savici.

U ponedjeljak, 3. listopada, na Stepinčev blagdan, misa je također u 19 sati u Pastoralnom centru, a nakon mise vjernici će se u procesiji uputiti na mjesto izgradnje buduće Župne crkve u parku na Savici. Razmatrajući aktualne Blaženikove poruke, molit će za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca i za izgradnju Župne crkve. U molitvi će sudjelovati don Damir Stojić i p. Ike Mandurić, a glazbeni dio predvodit će grupa Božja pobjeda iz svetišta Svete Mati Slobode.

Pozivaju se svi štovatelji bl. Alojzija Stepinca, Trnjani i drugi Zagrepčani, vjernici i svi ljudi dobre volje, a osobito mladi, da se pridruže ovom slavlju i molitvi za izgradnju Župne crkve na Trnjanskoj Savici.

Marija Znika,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: