HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.10.2016.

Proslava Stepinčeva na Trnjanskoj Savici



Župa bl. Alojzija Stepinca na zagrebačkoj Trnjanskoj Savici, u nedjelju, 2. listopada 2016., uoči godišnjice proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, svečanim misnim slavljem u 11 sati, u svojoj višegodišnjoj 'privremenoj crkvi' - u predvorju Osnovne škole Jure Kaštelana, V. Ruždjaka 2A – proslavit će svoj župni blagdan. Misu će predvoditi preč. Alojzije Žlebečić, dugogodišnji župnik na Trnju, uz pratnju župnih zborova.

U ponedjeljak, 3. listopada, na Stepinčev blagdan, misa je također u 19 sati u Pastoralnom centru, a nakon mise vjernici će se u procesiji uputiti na mjesto izgradnje buduće Župne crkve u parku na Savici. Razmatrajući aktualne Blaženikove poruke, molit će za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca i za izgradnju Župne crkve. U molitvi će sudjelovati don Damir Stojić i p. Ike Mandurić, a glazbeni dio predvodit će grupa Božja pobjeda iz svetišta Svete Mati Slobode.

Pozivaju se svi štovatelji bl. Alojzija Stepinca, Trnjani i drugi Zagrepčani, vjernici i svi ljudi dobre volje, a osobito mladi, da se pridruže ovom slavlju i molitvi za izgradnju Župne crkve na Trnjanskoj Savici.

Marija Znika,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: