HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.12.2023.

Postavljene jaslice na Trgu svetoga Marka na Gornjem Gradu

Na Trgu sv. Marka u utorak 12. prosinca postavljene su jaslice, a ondje će biti izložene do kraja božićnog vremena. Jaslice je izradio akademski kipar Ivan Ivoš.

U subotu 16. prosinca, nakon svete mise koja će se slaviti u župnoj crkvi sv. Marka u 18 sati, uslijedit će blagoslov jaslica u 18.30 sati. Pjevanje prigodom blagoslova jaslica animiraju zborovi "Kikići" i "Genijalci" pod vodstvom prof. Maje Rogić.

 
Na taj se način i na zagrebačkom Gornjem Gradu obilježava 800. obljetnica događaja u Grecciu gdje je sv. Franjo poželio uprizoriti jednostavnost jaslica u kojima se Sin Božji odlučio roditi.
 
U okviru obilježavanja ove obljetnice Apostolska pokorničarna je, na molbu franjevačke obitelji, izdala dekret kojim dopušta da se od svetkovine Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2023. do blagdana Prikazanja Gospodinovog 2. veljače 2024. može dobiti potpuni oprost. Potpuni oprost može se dobiti po uobičajenim uvjetima; treba se ispovjediti, pričestiti i izmoliti molitva na nakanu Svetog Oca, te pohoditi i jednu od franjevačkih crkvi.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije



Ispišite stranicu: