HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.06.2018.

Tribina na HKS-u: Uloga znanosti u modernom društvu


Hrvatsko katoličko sveučilište održat će u travnju, svibnju i lipnju 2018. tri tribine o ulozi znanosti u modernom društvu. Tribine će se održavati jednom mjesečno na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u dvorani „Blaženi Alojzije kard. Stepinac“ s početkom u 19 sati.

Na svim trima tribinama sudjelovat će isti sudionici: doc. dr. sc. Marija Brajdić Vuković s Odsjeka za sociologiju sa Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Vuko Brigljević sa Zavoda za eksperimentalnu fiziku Instituta Ruđer Bošković, dr. sc. Boris Kožnjak s Instituta za filozofiju i prof. dr. sc. Hrvoj Vančik s Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Treća tribina s temom „Znanost kao sredstvo činjenja dobra – kako učinkovito poduprijeti znanost“, koja se održava u srijedu 13.  lipnja 2018., odgovorit će na pitanja koji su materijalni i nematerijalni doprinosi znanosti napretku društva, na koje sve ključne načine znanost unapređuje društvo, koje su komponente uspjeha u znanosti, što je ključno za dobru znanost i što nam nedostaje te koji putevi prema znanstvenoj izvrsnosti su prohodni u Hrvatskoj.

Ispišite stranicu: