Kardinal Cupich predvodi svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata

Čikaški nadbiskup kardinal Blase Joseph Cupich predvodit će na svetkovinu Majke Božje od Kamenitih vrata, 31. svibnja 2017. godine euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, s početkom u 19 sati.

Oviteženo 11 novih vitezova Svetoga groba jeruzalemskog

Svečanim obredom i euharistijskim slavljem što su ga u zagrebačkoj katedrali predvodili Veliki meštar Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskog kardinal Edwin Frederick O’Brien i Veliki prior za Magistralnu delegaciju Reda u Hrvatskoj zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, oviteženo je jedanaest novih vitezova hrvatske Magistralne delegacije Viteškog reda.
Duh Istine upućivat će vas u svu istinu. (Iv 16) #EvanđeljeDana 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Aktualnosti

24.5.2017.

Župni Caritas podijelio stipendije u iznosu od 18 tisuća kuna

Caritas Župe sv. Nikole Tavelića u Kustošiji.
23.5.2017.

Župljani Kustošije pomažu obiteljima s novorođenčadi

Za projekt "Korak za život" Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.
23.5.2017.

Proslavljena župna svetkovina sv. Jelene Križarice u Zaboku

Proslavu predslavio vlč. Ivica Budinšćak.
23.5.2017.

Kardinal Bozanić primio biskupa Loboa

Predaja svjedočanstava svjedoka u kauzi sluge Božjega o. Ante Gabrića.

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

12.5.2017.

Imenovani članovi Povjerenstva za Četvrto tematsko područje

Voditeljem Povjerenstva imenovan je mons. dr. Stjepan Baloban.
28.4.2017.

Održan treći sastanak Povjerenstva za Treće tematsko područje

Pristupili oblikovanju pojedinih prijedloga (propositiones).

Riječ Svetog Oca

24.5.2017.

Emaus, hod nade (usp. Lk 24, 28-32)

Isus im prije svega govori kroz Pisma. Onaj tko uzme u ruke Božju knjigu neće na njezinim stranicama naći priče o junaštvu bez žrtve, munjevitim osvajačkim podvizima. Prava nada nije po maloj cijeni: ona uvijek vodi kroz poraze. Nada onoga koji ne trpi, možda i nije nada. Bogu se ne sviđa da ga se ljubi kao što bi se ljubilo vojskovođu koji vodi svoj narod k pobjedi zatirući u krvi svoje neprijatelje. Naš Bog je blijedo svjetlo koje sja u hladnom i vjetrovitom danu, i kolikogod da se njegova prisutnost na ovome svijetu činila krhkom, On je izabrao mjesto koje svi preziremo.
Zatim Isus ponavlja za dvojicu učenika stožerni čin svake euharistije: uzima kruh, blagoslivlja ga, lomi i daje im. Nije li u tome nizu gesti sadržana čitava Isusova povijest? I nije li, u svakoj euharistiji, sadržan također znak onoga što Crkva mora biti? Isus nas uzima, blagoslivlja nas, "lomi" naš život – jer nema ljubavi bez žrtve – i prinosi ga drugima, prinosi ga svima.

Riječ Nadbiskupa

26.4.2017.

Crkva prati svoje vjernike u svakome kutu svijeta

Dušobrižništvo za hrvatske vjernike u iseljeništvu govori i hrvatskoj društvenoj i državnoj stvarnosti. Ono pokazuje model zajedništva, nesebičnosti, poštivanja vrjednota i izgradnje dobra s malo sredstava i s puno ljubavi. Toliko je puta potvrđeno da Hrvatska u domovini ne može biti sretna bez povezanosti s Hrvatima izvan domovine; da hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ne može opstati bez povezanosti s Hrvatima u Hrvatskoj i diljem svijeta; kao što i Hrvati u drugim zemljama ne mogu živjeti svoj identitet bez povezanosti s hrvatskom domovinom.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr