Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslava 100. obljetnice završetka fatimskih ukazanja

Župa sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci ove godine slavi 80 godina od svog osnutka. Cijela godina prožeta je raznim župnim događanjima i proslavama pod geslom „Da svi budu jedno“ (Iv 17,21).

Jedan od značajnijih događaja svakako će biti i svečano obilježavanje 100. obljetnice završetka fatimskih ukazanja, u petak 13. listopada. Za taj događaj župljani i njihovi gosti pripremit će se duhovno bogatom trodnevnicom u kojoj će sudjelovati sve župne zajednice.

Svaki dan trodnevnice započet će u 18.15 sati pobožnošću Majci Božjoj nakon koje slijedi sveta misa te procesija s kipom Gospe Fatimske i svijećama oko crkve.

Prvog dana trodnevnice, u utorak 10. listopada po završetku procesije slijedi duhovna obnova za mlade koju će održati vlč. Jakov Rađa.

Drugi dan trodnevnice, u srijedu 11. listopada nakon procesije, održat će se koncert u čast Majke Božje.

Trećeg dana trodnevnice, u četvrtak 12. listopada poslije procesije bit će molitveno bdjenje na temu „Da svi budu jedno“.

U petak, 13. listopada obljetnica je zadnjeg ukazanja Majke Božje u Fatimi kada se uz Nju ukazao i sv. Josip. Slavlje započinje marijanskom pobožnošću u 18.15 sati te svetom misom u 19 sati.

Nakon svete mise održat će se svečana procesija s kipom Majke Božje Fatimske i svijećama od crkve sv. Josipa do susjedne župe sv. Marka Križevčanina u Selskoj cesti.

Pozivamo sve štovatelje sv. Josipa i sve prijatelje župe da nam se pridruže na ovom duhovnom slavlju.




Vlasta Fekeža
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda