Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Susret kardinala Bozanića s trećom skupinom sudionika Animatorskog ljeta na Malom Lošinju



U Domu sv. Martina na Malom Lošinju boravi ovoga tjedna treća skupina mladih animatora Zagrebačke nadbiskupije. Danas nakon ručka s njima se susreo zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Najprije je povjerenik za mlade, vlč. Ivan Valentić, predstavio skupinu Kardinalu, a zatim su se mladi pojedinačno predstavili i rekli na koji način su aktivni u svojim župnim zajednicama.

Kardinal je mlade podsjetio i na nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) te ih je potaknuo da budu dobri domaćini mladima koji će 9. i 10. svibnja sljedeće godine biti njihovi gosti. Istaknuo je da su ovi susreti nešto posebno kod nas i da takvi susreti u mnogim drugim zemljama ne postoje. Rekao im je i da na ovo Animatorsko ljeto gledaju kao na pripremu za SHKM, ali i za nadbiskupijski susret mladih u Mariji Bistrici.

Nakon toga mladi su se rashladili sladoledom kojim ih je počastio, a darovao im je i knjižice Stepinac – pročišćuje prošlost i privlači u sadašnjosti u kojima je ovogodišnja kardinalova homilija na blagdan blaženog Alojzija Stepinca.

Mladi su Kardinalu otpjevali pjesmu, a on je primijetio da svaki dan nakon ručka provode u tišini te im je rekao: „Tišina je najbolja prilika za susret sa samim sobom. Često se susrećemo s drugima, ali rijetko imamo priliku za susret sa samim sobom. Kad se susretne sa sobom, čovjek se u dubini svoje duše susreće i sa još nekim. Susreće se sa Onim koji je prvi pronašao nas.“ Susret je završio zajedničkim fotografiranjem.