Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Održan online susret vjeroučitelja mentora



Predstojnica Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić sazvala je online susret vjeroučitelja mentora. Susret je održan 14. svibnja 2020. s početkom u 14.15 sati u virtualnoj sobi aplikacije jitsi.org. Unatoč manjim tehničkim teškoćama susretu se uspješno odazvalo devetero mentora koji su rado podijelili svoja iskustva s pripravnicima u izmijenjenim okolnostima odgoja i obrazovanja.

Susretu su nazočile i mr. sc. Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje, te Ivanka Petrović, savjetnica u Uredu za vjeronauk i tajnica Ureda Sanja Plevko.

Sastanak se odnosio na mentore koji u školskoj godini 2019./2020. vode pripravnike za stručni ispit. Nakon kratkog uvoda prof. Mandarić mentori su dali rezime svoga dosadašnjeg rada. Većina navodi vrlo dobru suradnju s pripravnicima koji su aktivni u radu i u online nastavi.

Viša savjetnica osvrnula se na mogućnosti međusobnog sudjelovanja na online nastavi mentora i pripravnika, kao i na mogućnost da mentori uče od možda digitalno vještijih pripravnika. S obzirom na stručne ispite situacija još nije definirana, a mentori su upućeni da se da svojim pitanjima obrate višim savjetnicima mr. sc. Gordani Barudžija i gosp. Daliboru Adžiću.