Scenski prikaz Kristove muke u Stenjevcu

14.04.2019Na nedjelju Cvjetnice, 14. travnja 2019. u Gospinom parku u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu udruga „Stepinčeva oaza mira“ iz Zaprešića izvela je scenski prikaz „Kristove muke“, odnosno posljednje dane Isusova života.

U svom uvodnom govoru Ilija Nikolić, trajni đakon te začetnik ovog projekta pozdravio je okupljeno mnoštvo u Gospinom parku.

U svojoj dugoj povijesti Stenjevec po prvi put postaje Jeruzalem, Isusov Jeruzalem. Vjerujem da je Božja providnost u svom Božanskom promislu odredila da ovaj poseban događaj uprizorenja Muke Kristove bude ove godine kada ova drevna zagrebačka župa slavi svoj veliki jubilej: 685. obljetnicu od prvog spomena župe iz 1113.g. i 250. godina posvete crkve iz 1769. – istaknuo je u svom uvodu đakon Ilija.Na kraju preč. Vjekoslav Meštrić, župnik, zahvalio se udruzi „Stepinčeva oaza mira“ koja se ovim scenskim prikazom ugradila u veliki Jubilej župe. Zahvala ide i župnom zboru Gospe Stenjevečke koji je svojim pjevanjem uveličao ovaj događaj.

Zahvala ide i mons. Zvonimiru Sekelju, kanoniku i zamjeniku vikara za grad Zagreb koji je prisustvovao križnom putu kao izaslanik kardinala Josipa Bozanića.


Neven Škrlec
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda