Proslava sv. Jelene Križarice - dana Župe i grada Zaboka

21.05.2019


U sklopu proslave dana župe sv. Jelene Križarice i grada Zaboka održati će se duhovni program ususret blagdanu svete Jelene Križarice.

UTORAK 21.5.2019.

18.30 sati SVIBANJSKA POBOŽNOST
19.00 sati sveta Misa koju predvodi vlč. župnik


SRIJEDA 22.5.2019. SVETA JELENA KRIŽARICA DAN ŽUPE I GRADA

Na sam blagdan svete Jelene Križarice u župi mise su po rasporedu u 10.00 sati i 18.00 sati.

Svečano misno slavlje u Župi svete Jelene Križarice u Zaboku započeti će  u 10.00 sati u koncelebraciji sa svećenicima iz Krapinskog dekanata i domaćim župnikom Marijanom Culjakom.

U 18.00 sati večernja sveta misa akoju će predvodi vlč. župnik za sve one koji su prijepodne bili na svojim radnim mjestima ili opravdano spriječeni dolaskom na središnje misno slavlje.

19.00 sati svečana sjednica Gradskog vijeća grada u osnovnoj školi.


NEDJELJA 26.5.2019.  ŠESTA VAZMENA

07.30 h jutarnja misa
10.00 h župna

19.00 h PREDSTAVLJANJE ŠESTE ZBIRKE POEZIJE I PROZE vlč. župnika

U zabočkoj Osnovnoj školi „Ksavera Šandora Đjalskog“ u nedjelju  26. svibnja 2019. godine s početkom u 19.00 sati održati će se predstavljanje šeste zbirke pjesama i proze  zabočkog župnika Marijana Culjaka pod nazivom „Noć svjetlom obasjana“

O knjizi će govoriti monsinjor Valentin Pozaić, biskup u miru, monsinjor Ivan Miklenić, prečasni Silvio Milin dekan Senjskog dekanata,  dr. Ivica Balagović te sam autor vlč. Marijan Culjak.

Nakon zbirki pjesama „Pjesmom za dušu“, „Susret s prijateljem“ , „Poziv na drugu obalu“, „Razgovor s prahom i pepelom“, i „Jadranska svitanja“ zabočki župnik Marijan Culjak priredio je novu jedinstvenu knjigu koja je objavljena u izdanju „Glasa Koncila“.

O AUTORU: 

Marijan Culjak rođen je 3. kolovoza 1954. godine, u Mihovljanu, gdje je završio osnovnu školu. Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju završio je u Zagrebu 1973. Diplomirao je teologiju na Katoličkome bogoslovnom fakultetu 1980. Nakon mlade mise kratko vrijeme bio je kapelan u Orehovici, nešto duže u Zajezdi, a zatim trinaest godina župnik u Tomašici. Od 1997. župnik je u Zaboku, a obnašao je i dužnost dekana Krapinskoga dekanata.


Umjetničkim se stvaralaštvom bavi već niz godina. Prvu samostalnu izložbu likovnih radova od školjaka imao je 2005. u zabočkoj Gradskoj knjižnici, nakon čega ih slijedi još nekoliko. Samozatajan je lirik i autor brojnih pjesama. Aktivan je društveni djelatnik, član brojnih udruga i društava. Posebno je istaknut njegov angažman u Udruzi za borbu protiv raka „Zlatno srce“, Dobrovoljnomu vatrogasnom društvu Zabok, Matici hrvatskoj – Ogranku Zabok te Hrvatskoj udruzi „Muži zagorskog srca“. Za svoje dosadašnje djelovanje dobio je brojne nagrade i priznanja, među kojima i Povelju Grada Zaboka.

Pripremio: Darko Fiket,
župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije