Bogojavljenje u vivodinskoj župi

06.01.2020Dana 6. siječnja 2020. u vivodinskoj župi proslavili smo blagdan Bogojavljenja u Loviću Gornjem, u kapeli Svetog Franje Ksaverskog. U Loviću Gornjem, u kapeli Svetog Franje Ksaverskog gdje se nalazi slika posvećena Bogojavljenju naša vivodinska župa okupila se na slavlju svete mise.

Kamanjski župnik Stjepan Jakov, slaveći svetu misu i tumačeći Božju riječ nama vjernicima potakao nas je na razmišljanje o svetkovini Triju kraljeva te između ostalog naglasio: „Bog se objavljuje čovjeku, ne slučajno, nego planirano, svjesno. Kao što je još u davnoj Grčkoj Platon dokučio da je svijet ovako savršeno mogao stvoriti samo Bog, tako smo i mi pozvani uvidjeti Božju veličinu u stvorenom svijetu oko nas.Bog nam daje taj svijet na upravljanje, jer ima povjerenja u nas. Daje nam i svog Sina. A njemu se danas idu pokloniti Tri mudraca. Oni otkrivaju čitajući Pisma vrijeme i zvijezdu koja im pokazuje put. Oni ne odustaju, iako nailaze na nerazumijevanje na putu. Oni idu naprijed. Daju i nama primjer kako valja tragati za Bogom i svjedočiti vjeru. Na kraju ga darivaju kraljevskim darovima, a što mi dajemo Bogu? Što mu poklanjamo?“

Nakon svete mise i promišljanja o današnjoj objavi Boga nama ljudima čekala nas je okrjepa lovačkog društva „Kuna“ Vivodina i obitelji Ribić.

Sanja Benković-Marković,
župna medijska suradnica