Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Početak nacionalne humanitarne akcije "Pomagati je lako!"



Hrvatski Caritas i ove godine u suradnji s Lidlom Hrvatska i nad/biskupijskim caritasima organizira nacionalnu humanitarnu akciju »Pomagati je lako!« koja će trajati od 27. listopada 2014. do 7. prosinca 2014.
 
Akcijom će se u svim Lidlovim trgovinama u Hrvatskoj prikupljati prehrambeni i higijenski proizvodi za socijalno ugrožene obitelji i pojedince, korisnike pomoći nad/biskupijskih Caritasa.
 
Na području Zagrebačke nadbiskupije građani se u akciju mogu uključiti u 20 poslovnica Lidla: Dugo Selo, Jastrebarsko, Karlovac-Dubovac, Karlovac-Banija, Krapina, Samobor, Velika Gorica, Zabok, Sesvete, Donje Svetice, Novi Zagreb, Jankomir, Oranice, Nova cesta, Dubrava, Lanište, Oporovečka, Selska, Prečko i Savica.
 
Akciju »Pomagati je lako!« prije četiri godine pokrenuo je Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Lidlom Hrvatska, a ovo je treća godina njezina provođenja na nacionalnoj razini. Tijekom prošlogodišnje akcije prikupljeno je 65.000 proizvoda, od čega samo na području Zagrebačke nadbiskupije 21.555 proizvoda.
 
Pozivamo građane da u Lidl-u kupe proizvode koje žele darovati te ih odlože u za to predviđene košare na izlazu iz trgovine.
 
Kako bismo potaknuli što veći broj sugrađana na sudjelovanje u akciji pozivamo volontere, koji žele dijeliti letke ispred poslovnica Lidl-a u gradu Zagrebu na lokacijama: Sesvete, Donje Svetice, Novi Zagreb, Jankomir, Oranice, Nova cesta, Dubrava, Lanište, Oporovečka, Selska, Prečko i Savica, da se jave caritasovoj koordinatorici volontera i volonterskih aktivnosti Ivani Reić (ireic@czn.hr; 099 2620 470).
 
Podjela letaka planirana je: ponedjeljkom i četvrtom od 9 do 12 h i od 15 do 19 h te subotom od 9 do 12 h. (CZN)