Najava Trećeg zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

„Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja“ tema je Trećeg zasjedanja, a članovi Sinode raspravljat će o ulogama i poslanju župa, obitelji kao „kućnoj Crkvi“, zaređenih službenika, Bogu posvećenih osoba te vjernika laika.
 

Proglas Godine svetog Josipa u Zagrebačkoj nadbiskupiji

„Potičem svakog vjernika i vjernicu da na čast svetom Josipu mole osobno i zajednički u obliku raznih pobožnosti, osobito za obitelji, Domovinu te za našu Crkvu zagrebačku koja je na sinodskom hodu u novosti života“, stoji u proglasu kardinala Bozanića.

„Evo me“ – želim biti svećenik Božji!

Petorica bogoslova Zagrebačke nadbiskupije primljeni su među kandidate Zagrebačke nadbiskupije za svete redove đakonata i prezbiterata tijekom svečane euharistijske službe u bogoslovskoj kapelici Presvetog Srca Isusova.

Biskup Šaško hrvatskim braniteljima: Hrvatsku povijest ne prepuštajte zaboravu

Naraštaji koji dolaze – odakle će crpiti istinu? Iz svjedočanstava onih koji nikada Hrvatsku nisu voljeli, ali su imali dovoljno novaca i utjecaja da svoju mržnju i otrov neistine ukoriče, stave u filmske zapise, u književna djela i izvješća? Hoće li mladi istinu moći iščitati iz filmova, iz udžbenika, iz spomenika koje ostavljamo?

[VIDEO] Početak sinodskog hoda naše nadbiskupije kroz objektiv kamere

Draga braćo i sestre, kako ne biti radostan u ovakvome zajedništvu, u Crkvi koja se očituje u milosti, koja se odražava u ljepoti Blažene Djevice Marije! Crkva je zajedništvo ispunjeno poštivanjem otajstva Života.
Ja sam došao u ime Oca svoga i vi me ne primate. Dođe li tko drugi u svoje ime, njega ćete primiti. (Iv 5) #EvanđeljeDana

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Aktualnosti

30.3.2017.

Novi broj Glasa Koncila

“Početi ponovo misliti na europski način”, naslov je prikaza susreta pape Franje i čelnika EU.
30.3.2017.

Čuvari hrvatske korizmene baštine zapjevali u Josipovu svetištu

Pjevali članovi Korizmeno-vokalne zajednice Karlovačke županije.
29.3.2017.

Budite lice Božjeg milosrđa

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao korizmenu duhovnu obnovu za zaposlenike.

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

30.3.2017.

Održan sastanak Povjerenstva za treće tematsko područje

Predsjedao voditelj Povjerenstva mons. dr. Stjepan Kožul.
27.3.2017.

Održana šesta sjednica Predsjedništva Sinode

Prihvaćen je konačni tekst prijedloga (propozicija).

Riječ Svetog Oca

29.3.2017.

Nada protiv svake nade (usp. Rim 4, 16-25)

Volio bih postaviti vam jedno pitanje: mi, svi mi, jesmo li u to uvjereni? Jesmo li uvjereni da nas Bog ljubi i da je sve ono što nam je obećao spreman ispuniti? Ali, oče, koliko moramo platiti za to? Jedina cijena koju treba platiti je "otvoriti srce". Otvorite svoja srca i ta će vas Božja snaga voditi naprijed, činit će čudesne stvari i naučit će vas što je nada. To je jedina cijena: otvoriti srce vjeri a On će učiniti sve ostalo.

Riječ Nadbiskupa

14.3.2017.

Kardinalova prigodna riječ na otvaranju sudske godine 2017.

Svjesni smo da živimo u vrlo zahtjevnom vremenu, kako za obitelj tako i za pastire, stoga je potrebno da pastoralna priprava zaručnika bude organizirana kao hod vjere, odnosno u slučaju osoba koje ne vjeruju ili čija je vjera slaba, zanemarena, neformirana ili manjkavo odgajana ili zaboravljena, kao hod prema vjeri. Osim već postojećih putova, modela priprave za ženidbu i njezinih sadržaja, bilo za sakramentalni vid ženidbe bilo za naravni vid ženidbe, ispred nas je izazov da se zaručnicima omogući djelatno sudjelovanje kroz razgovor, rad u skupinama i kroz molitvu (dani sabranosti i molitve, duhovne vježbe za zaručnike). Apostolska pobudnica Familiaris consortio govori o putu priprave »nešto slično kao kod katekumenata« (FC, 66). 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr