Misa za Domovinu u zagrebačkoj katedrali

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će na Dan državnosti, u nedjelju 25. lipnja u zagrebačkoj katedrali misu za Domovinu, s početkom u 10 sati.

Svećeničko ređenje i zahvalno slavlje za biskupsko služenje mons. Valentina Pozaića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zaredio šesnaest novih svećenika. Ujedno, euharistijsko slavlje bilo je zahvala za biskupsko služenje mons. Valentina Pozaića. 

Dragi oče biskupe Valentine, hvala Vam!

Kardinalova riječ zahvale za biskupsko služenje mons. Valentinu Pozaiću, pomoćnom biskupu u miru u euharistijskom slavlju svećeničkog ređenja.

[VIDEO] Proslava Majke Božje od Kamenitih vrata

U zajedništvu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, čikaški nadbiskup i metropolit kardinal Blase Joseph Cupich predvodio je 31. svibnja 2017. godine euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali povodom proslave svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata.

Biskup Gorski: Mističnost je nezaobilazni dio vjere

Na svetkovinu Tijelova središnje euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici predvodio je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski u koncelebraciji s kanonicima Prvostolnoga kaptola zagrebačkog.
#Isus: Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca. (Mt 11) #EvanđeljeDana
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Aktualnosti

22.6.2017.

Kardinal Bozanić primio veleposlanika Islamske Republike Iran

Njegovu ekselenciju gospodina Mohammada Rezu Sadegha.
21.6.2017.

Pedeset kvadrata povijesti crkve sv. Blaža

Otvoren muzejski prostor o znamenitoj zagrebačkoj crkvi.

Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije

21.6.2017.

Održana sjednica Predsjedništva Sinode

Predsjedništvo je prihvatilo i odobrilo 51 prijedlog (propoziciju) za glasovanje.
14.6.2017.

Održan sastanak Povjerenstva za Treće tematsko područje

Čitanje prijedloga koje je Povjerenstvo oblikovalo na temelju 129 intervenata.

Riječ Svetog Oca

18.6.2017.

Svi smo dionici jednoga kruha

Hraniti se Isusom Euharistijskim znači također prepustiti se s povjerenjem Njemu i pustiti da nas On vodi. Riječ je o tome da prihvatimo Isusa na mjesto vlastitoga „ja". Na taj način besplatna ljubav koju primamo od Isusa na euharistijskoj pričesti, po Duhu Svetom, jača ljubav prema Bogu i braći sestrama koje susrećemo u svom svakodnevnom životu. Nahranjeni Kristovim tijelom mi postajemo sve više i na sve konkretniji način Kristovo mistično Tijelo. Na to nas podsjeća apostol Pavao: „Čaša blagoslovna koju blagoslivljamo nije li zajedništvo krvi Kristove? Kruh koji lomimo nije li zajedništvo tijela Kristova? Budući da je jedan kruh, jedno smo tijelo mi mnogi; ta svi smo dionici jednoga kruha" (1 Kor 10, 16-17). 

Riječ Nadbiskupa

17.6.2017.

Kardinalova homilija na prezbiterskom ređenju

Dragi ređenici, snagom Duha Svetoga koja će uskoro sići na vas, sudjelovat ćete u poslanju Isusa Dobrog pastira, u sakramentalnoj suradnji s Biskupom i u zajedništvu s Papom. Otac nebeski će vam u Isusu povjeriti ljude koje ćete ljubiti pastoralnom ljubavlju. Vama, mladim svećenicima, posebno stavljam na srce brigu za mlade vjernike. Nastojte ih približavati Kristu, jer On je put, istina i život. Budite uvijek postojani i hrabri pastiri, ali i dobri, blagi i pobožni svećenici, raspoloživi za one koji traže pomoć. Široko je područje službe i života prezbitera što se danas otvara pred vama za dobro Crkve. Ono obuhvaća sav svijet, nitko nije isključen iz poslanja Crkve, jer Isusovo Evanđelje namijenjeno je svakoj ženi i svakom muškarcu, svim ljudima. Crkva zagrebačka u godini održavanja svoje Druge sinode nastoji što više postati djelotvornim znakom tog Božjeg djelovanja u svijetu, posebno kršćanskom ljubavlju prema bližnjima.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel: 01/ 4894 878
Mobitel: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr