Biskup Šaško predvodio slavlje "Vidovske nedjelje" i podjele sakramenta svete potvrde u župi na Oštrcu

20.6.2022.

Na XII. nedjelju kroz godinu, 19. lipnja 2022. godine pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško predvodio je euharistijsko slavlje u župi sv. Marije Magdalene na Oštrcu u kojem je četvero krizmanika primilo sakrament svete Potvrde: Petar i Magdalena Marok, Antonio Bučar te Anita Šiljak.U euharistijskom slavlju koncelebrirali su upravitelj župe vlč. Ivan Vučak, fra Ante Crnčević, profesor liturgike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu i preč. Gojislav Kovačić župnik u Petrovini.

Biskupa i sve okupljene je pozdravio i zaželio im dobrodošlicu krizmanik Petar Marok. Osim podjele sakramenta svete potvrde, proslavljen je i blagdan sv. Vida. Biskup Šaško se u homiliji osvrnuo na potrebu osobnog opredjeljenja s obzirom na osobu Isusa Krista. Kao što je pitao svoje učenike, tako i danas pita nas: „A vi, što vi kažete, tko sam ja?“ Krizmanicima je poručio da vjeru koju su primili sada trebaju životom svjedočiti. Na tom im putu uzor može biti sv. Vid. On je mučeničkom smrću pokazao neizmjernu ljubav prema Kristu.

Po završetku euharistijskog slavlja pastoralni vijećnik i sakristan gospodin Bojan Marok, otac dvoje krizmanika, u ime cijele župne zajednice zahvalio se župljanki gospođi Marici Zoretić kojoj je dodjeljen blagoslov Svetog Oca pape Franje i srebrni reljef Svete Obitelji. Time joj Župa zahvaljuje za to što je pjevanjem uveličavala euharistijska slavlja kroz protekle 23 godine.

Upravitelj župe vlč. Ivan Vučak na kraju euharistijskog slavlja zahvalio je biskupu Šašku na pastirskoj blizini ovoj župnoj zajednici na dan kada župa slavi svog zaštitnika sv. Vida. U znak zahvalnosti, a prigodom 30. obljetnice svećeničkog ređenja, vlč. Vučak darovao je biskupu Šašku bistu kardinala Franje Kuharića, njegova zareditelja. 

Upravitelj vlč. Vučak zahvalio je svim župnim suradnicima i cijeloj župnoj zajednici, a posebno krizmanicima koji su primili darove Duha Svetoga. Na samom kraju biskup Šaško izmolio je molitvu u čast sv. Vidu ispred njegovog oltara te zazvao na sve okupljene blagoslov Božji i zagovor sv. Vida
 
Dubravka Ferenčić,
župna medijska suradnica
Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr