Edukativno-društvena igra „Alojzije Stepinac – Upoznaj ga“

11.11.2015.Jedna vjeroučiteljica, jedna učiteljica i jedan svećenik došli su na ideju kako našeg Blaženika kroz igru približiti svim uzrastima. Mnogo je govora o Stepincu, a zapravo ne znamo mnogo o njemu. Znanje mnogih svodi se na najosnovnije informacije, kao što su da je rođen u Krašiću, da je bio nadbiskup u Zagrebu, zatvoren u Lepoglavi i da mu je grob u zagrebačkoj katedrali.

Edukativno-društvena igra Alojzije Stepinac – Upoznaj ga, nije samo igra, nego i edukativni materijal za sve koji će je uzeti u ruke i bar jednom odigrati. Cilj je da kroz ovu društvenu igru ljudi bolje upoznaju našeg dragog blaženika Alojzija Stepinca.

Kroz igru igrači pomiču svoju figuricu po ploči odgovarajući na čak 448 kartica s pitanjima kroz koje upoznaju život i djelo Blaženika. Za najmlađe u igru su uključene i puzzle od 24 komada s likom Alojzija Stepinca. Cijena igre je 150 kuna.

Igra je namijenjena svim uzrastima, od školaraca do umirovljenika. Vrlo je zanimljiv dodatak obiteljskim i prijateljskim druženjima te župnim katehezama i školskim vjeronaucima.

Ukoliko želite zaigrati ovu igru i saznati tko je zapravo bio Alojzije Stepinac ili igru nekome pokloniti za predstojeće blagdane možete ju naručiti putem mrežne stranice www.igromdovjere.com ili Facebook stranice „Alojzije Stepinac – Upoznaj ga“.
 
Autori igre su vjeroučiteljica Tihana Opetuk Živković, učiteljica Elena Tičinović i vlč. Vladimir Drnetić.

Elena Tičinović
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr